Skilling 500

Skilling 500 avklarad...nåja...

Lördagen 27/6 var teamet och körde skilling 500.

Tävlingen utgick från Klevshult och den ingår i Sydsvenska rallycupen och även svenska rallycupen. Startfältet var stort och just i R2 klassen var det 4 ekipage som kom till start. Samtliga kör även Junior SM så statusen var hög. Förhandsfavoriterna för dagen var Markus Theorin, hemma förare, och Robert Scholander från SMK Eksjö. Tempot var därmed högt från första metern.

För dagen hoppade Magnus in i högerstolen igen. Erik och Magnus känner varandra förhållande vis väl då dom åkte ihop i början av Eriks karriär, när han började med noter, och de har åkt tillsammans till och från sedan dess.

 

Ss1:

En väldigt snabb sträcka utan några större tillfällen att tveka eller känna på det. Bara fullt ladd direkt och med tanke på motstånd i klassen var det bara att ge allt!

Sagt och gjort, sträckan gick riktigt bra och vi lyckades sätta andra bästa tid i klassen efter Markus. 1.1 sekund efter. Jagande efter var Robert med mindre än en sekund.

Utan att ha tagit några större risker på sträckan var vi väldigt nöjda med att vara med i toppen direkt, trots ett intercom som spökade så Magnus hördes dåligt.

 

Ss2: Känslan efter sträcka 1 var riktigt bra och planen var att fortsätta i samma tempo och försöka vara med och utmana även där.

Men några hundra meter in på sträckan gick det lite för fort i en snabb sväng över ett krön så vi flöt ut med bakänden i diket, slog i en jordvall så bilen slogs åt andra hållet och vi snurrade på vägen mellan 4 stora träd och gled sen av vägen och in i en ladugård. Med en väldigt stor portion tur så lyckades vi missa alla träd, och hade dämpat farten rejält innan vi träffade väggen så skadorna blev minimala med tanken på hur de kunde gått.

Men någon topptid på sträckan var utebliven då vi tappade runt 30 sekunder på detta.

I smällen slog vi i och krökte ett styrstag så bilen betedde sig inte riktigt som vanligt efter detta.

Men detta lyckades teamet fixa och vi rullade ut mot resterande sträckor med halvminuten efter.

Redan på transporten ut kände vi dock att något var glappt i framvagnen.

Vi körde igenom resterande sträckor med glappet som blev större. Känslan i bilen var inte densamma även om tempot kändes rätt så bra. Men tiderna räckte inte alls till mot de andra.

Men vi visade i alla fall att vi har redan fått upp ett riktigt bra tempo i bilen när det stämmer, så det bådar riktigt gott för framtiden!

Nu laddar vi om till nästa helg då vi ska tävla i Voc:en igen och göra ett gästspel i Sverigeserien uppe i Nyköping! All körträning är bra!

Tillbaka